8 maj 2019
20:00

IK Hephata

Hephata rasade ihop

Hephata fick flera spelare tillbaka men samtidigt lämnade ett par spelare återbud i sista minuten.
Matchen startade kl 19.00 och den spelades på Breviks IP i Lidingö, det blev stressigt för oss.

Men matchen startade bra, Hephata hade bollen och kontrollerade matchen ganska bra.
Efter en stund kunde Hephata göra 1-0 direkt från hörnflaggan genom Aleksandar, ett snyggt mål.
Men sen plötsligt rasade Hephata ihop efter Alexander kunde inte fortsätta spela på grund av en ful stämpling på hans fot.
Torsten vände matchen till 1-2 inom 15 minuter och sen blåste domaren av halvleken.

I andra halvlek skapade Hephata direkt flera heta chanser men kunde inte sätta dit kvitteringen därför kändes det surt när Torsten gjorde 1-3 genom självmål. Självmålet var ett typiskt dövmål, det kom en långboll in i vårt straffområde, Nabil försökte nicka bort den men bollen skarvade bakåt över målvakten Laurentius istället som kom ut från målet för att boxa bort bollen. Bollen studsade in i målet, verkligen surt!

Dertil gav Hephata nya energi när han jagade och pressade Torsten över hela planen som en galen tjur, han vann bollen och spelade in bollen till Ali i straffområdet som kunde placera reduceringen i krysset, 2-3. Då fick Hephata nya energi och pressade för en kvittering, Hephata fick straff när Torsten fällde en av våra spelare i deras straffområde.
Florin tog hand om straffen, han placerade inte bollen tillräckligt långt till vänster så målvakten räddade den och
lämnade retur till den vaksamme Ali som sköt in hans andra mål och kvitteringen, 3-3 med ca 10 minuter kvar av matchen.

Efter kvitteringen blev det en böljande fotboll, i 88e minuten dödade Torsten matchen och gjorde 3-4.
Det var jobbigt att förlora i slutskedet efter man har hämtat underläget.

-Man måste inte alltid spela bra fotboll för att vinna, Torsten var inte bättre än oss men de hade bättre vilja än oss.
Vi blev för frustrerande när spelet funkade inte, vi måste lära oss att hantera det bättre när vårt spel funkar inte.
Efter kvitteringen skulle vi ha spelat lite smartare men vi lämnade för stora ytor bakåt och många var för trötta.
Att förlora en poäng här kan bli dyrt sen när säsongen är slut i hösten säger coachen Cibrael.